Saturday, July 15, 2006

Pilates of the Caribbean: Miksi naiset rakastuvat renttuihin?



Kävin juurikin katsomassa Pirates of The Caribbeanin jatko-osan. Lyhyt arvostelu: ykkösosa steroideilla. Pitkä arvostelu alkaa tästä, ja jos ei ole kyseistä elokuvaa nähnyt niin kannattaa lopettaa lukeminen nyt.

Ensimmäinen Pirates oli hyvä seikkailu/action leffa. Hyvät tehosteet, hyvä setting, hyvät läpät, hyvä kissa (Keira Knightley <3) ja ennen kaikkea yltiöhyvä Johnny Depp. Ykkösosa loppui sopivalla tapaa kesken ja vielä siihen päälle kun lyö hirvittävän kassamenestyksen, niin jatko-osa oli aikalailla pakko tehdä.

Leffan juonesta en paljasta nyt mitään erikoista, sanon vaan että leffa loppuu niin hirveään cliffhangeriin joka vetää vertoja jo The Empire Strikes Backille. Ens kesänä tulee seuraava osa ja siinä on mukana myös itse Keith Richards. Innolla odotan sitä, mutta olen aika satavarma, että Keith ei osaa näytellä, vaikka sen ei tarvitse muuta tehdä kuin olla oma itsensä. Mutta nyt siis sen asian kimppuun, että miksi tää leffa ansaitsee blogi-entryn. Vihje näkyy jo otsikossa.

Ykkösosan ehdoton valopilkku oli nimenomaan Johnny Deppin esittämä Jack Sparrow. Helvetin elävä ja hauska hahmo ja aluksi tuntuu, että kakkososassa Johnny on kääntänyt liioittelumutteria vielä pari pykälää kaakkoon. Maneerit on ihan överiliioiteltuja, mutta hyviä nauruja ne kirvoittaa.

Mä oon perinteisesti vihannut Orlando Bloomia. Mulle se on aina ollut sellain niin perus jimipääkalloandrogyyni, no talent pretty boy. Mun yksi paskimmista elokuvakokemuksista oli kun kävin kattoon LOTR: Return of the Kingin lähes tyhjässä salissa, mutta eturivissä oli kaksi pikkutyttöä, jotka voihkaili ja huokaili melkoisen kovaan ääneen aina kun Orlando tuli ruudulle (ja tytöt kans). Sitten ne tytöt vielä meni pudottamaan Hot Rod sipsinsä lattialle ja alkoi tallomaan niitä huvikseen ja tässä vaiheessa mä nousin snadisti ylöspäin ja käskin niitä olemaan hiljaa. Ne tais pelästyä aika pahasti, tuli vähän paha fiilis. Mutta siis bottom line, ennen tätä leffaa: Orlando = teh gay, Johnny = teh win.

Leffa alkaa sillä, kun joku Britti-upseeri (yläluokan englantia puhuvat ihmiset on jenkkileffoissa AINA pahiksia, tietäkää tämä) tulee ja keskeyttää Keiran ja Orlandon häät. Pariskuntaa uhkaa hirsipuu, voi ei! Mikä eteen? Orlandolle ehdotetaan, että jos hän hakee Captain Jackilta maagisen kompassin, he pääsevät vapaaksi. Orlando lähtee ja hyvästelee morsmaikkunsa. Noh, fast forward eteenpäin: Keira karkaa tyrmästä, Orlando löytää Jackin mut Jack pettää Orlandon pelastaakseen oman nahkansa, Keira päätyy Jackin kanssa samalle veneelle ja oih, alkaa tuntea vetoa tähän huolimatta Jackin huonosta hygienista (suora sitaatti).

Leffan loppuvaiheessa Orlando pääsee pahisten kynsistä pakoon ja kohtaa Jackin ja syyttää sitä petoksesta, Keiran kauhuksi ja pettymykseksi. Noh, siinä sitten jonkin aikaa hutkitaan ja puhkitaan, kunnes päädytään Jackin laivalle isolla possella ja Jack jättää jo laivan Keiran pettymykseksi (taas), mutta palaa vielä lopussa huonon omantunnon saattelemana takaisin pelastamaan päivän. Tämä siis samalla kun Orlando rehkii kuin hullu Keiran ja itse asiassa koko laivan pelastamiseksi. Lopulta laivan kimppuun hyökännyt Kraken pelästytetään hetkeksi ja kohtaus päättyy Keiran ja Jackin suudelmaan, jonka Orlando totta kai näkee. Keira tosin pulttaa Jackin isomastoon kiinni, koska Keiran mukaan Kraken jahtaa Jackia, ei niitä muita. Leffa loppuu siihen, kun Orlando heittelee passiivis-agressiivisuuksissaan (valitsi siis Weijo-strategian, mutta itse olisin näytellyt kyseisen kohtauksen paljon uskottavammin, vuosien kokemuksella) puukkoa pöytään ja Keira itkee Jackin perään.

Eli, kerrataanpa:

1) Jack haisee pahalle ja on töykeä

2) Jack pettää Keiran kihlatun oman nahkansa pelastamiseksi

3) Jack valehtelee Keiralle tästä ja muista asioista

Eli on vain luonnollista, että Keira rakastuu Jackiin samalla kun Orlando huhkii henkensä edestä Keiran pelastamiseksi. Oikeesti, tossa leffassa tuli käytyä läpi varmaan joka ikinen renttuklisee mitä vaan voi olla. Jack on niin perus renttu kun voi vain olla: pitkät hiukset, "villi ja vapaa", huono hygenia ja samat lempivaatteet koko ajan, mutta poikamaista charmia, huonoa kohtelua ja "hauskanpitoa" riittää. Keira jopa uskoo pystyvänsä muuttamaan Jackin, mikä on näistä kliseistä se kaikista klassisin.

Mikä niissä rentuissa oikein viehättää? Mä itse oon joskus tokaissut, että rentut on naisten versio tyhmistä silikoniblondeista: hauskaa kertaviihdettä mutta pidemmän päälle vaarallisia nautittuna suurissa määrin. Mikä saa naisen haluamaan miestä sitä enemmän, mitä huonommin mies naista kohtelee? Nimeltämainitsemattoman leffaseuralaisen mukaan pahat pojat vetoaa, koska ne on parempia sängyssä. Mä en tosin itse näe miten huono kotikasvatus johtaa parempaan klitoriksen käyttöohjeiden omaksumiseen. Ehkä tää on joku juttu, että sillä aikaa kun tulevien kilttien poikien äidit torui niitä niin pahojen poikien äidit alkoi puhumaan kukista ja mehiläisistä kun pojat oli tottelemattomia.

*KLIR*

"Mikä se oli?"

"Äiti! Ville rikkoi ikkunan!"

"Ville! Etkös sinä tiedä, että emättimen aukon sisäpuolella, 1-4cm ulkoaukosta syvempään on G-piste, jota voi stimuloida käsin myös ulkoa päin? Häpeä!"

Mä ymmärrän, että tää on vain elokuvaa, mutta silti mulle tuli hirveet sympatiat Orlandoa kohtaan. Mä aion olla ens kesänä heti ensi-illassa Orlandon fanipaita päällä ja sellain hervoton Orlando-styrofaanisormi beesissä hurraamassa Orlandon puolesta. Johnnylle tän voi antaa anteeksi pitkän track recordin takia. Viihdyttävä leffa kaiken kaikkiaan, kannattaa mennä kattomaan.

8 comments:

Anonymous said...

Myös:
Miksi kiltit pojat aina rakastuvat niihin tyttöihin, jotka rakastuvat renttuihin?

Anonymous said...

Miksi Orlando on Orlando, Keira on Keira, mutta Johnny on Jack?

-Henri- said...

Koska mä mietin, että jengi ei saleen muista niiden hahmojen nimiä ja Jackin muistaa kaikki.

Anonymous said...

tää on kyllä niin totta.

oon aina ollut heikkona miehiin, joilla on huono hygienia.
metsäleirit, aaaah...

Anonymous said...

hEIII.

LISÄÄ POSYIAAA!

EIHÄN TÄTÄ KESTÄ KOHT ENÄÄ KUKAAN.

Anonymous said...

niin, siis sitä postia kaipailen.

Anonymous said...

En ole ihan varma renttujen ja "kunnon miesten" välisestä viivasta, mutta nauroin ääneen juonitiivistelmälles - ja näin ITP:n viimeisinä päivinä ei muuten paljon naurata :)
t. *

Anonymous said...

tosin pulttaa Jackin isomastoon kiinni