Tuesday, January 10, 2006

Och samma på finska

Okei, mä huomasin että suurin osa tän blogin lukijoista on joka tapauksessa suomalaisia niin anttee mennä mielummin suomeksi. Briiffaan ulkomaalaisia sitten erikseen.

Oon ollut nyt maassa vasta viikon mutta aika tuntuu paljon pidemmältä. Ei siksi että olisi ollut tylsää vaan siksi että tässä on kerennyt tapahtua jo ihan perkeleesti. Tänään on jo neljännet bileet viikon sisään, eli tahtia on pitänyt. Oon käynyt jo kerran laskettelemassa ja juossut jos milläkin asioilla. Ystäviä/tuttuja on kertynyt ihan mukava määrä kanssa. Mä hengailen enimmäkseen norjalaisten, ruotsalaisten ja saksalaisten kanssa (kerron ranskalaisista kohta lisää.)

Kaupunki on tosiaan ihan symppis. Tää on sellain taskulämpimän kokoinen kaupunki, eli ei liian pieni eikä liian isokaan. Kaikki palvelut löytyy ja kauppoja löytyy ihan ookoojees mutta yöelämä on aika semiperseestä. Mä olin vähän kuullut etukäteen että ranskalaiset ei tota klubikulttuuria hirveesti harrasta vaan ne menee just baariin joraileen NRJ-kamaa. Pitää sitten karata Lontooseen jossain vaiheessa.

Alpit on tosiaan lähellä. Mentiin sen auton omistavan saksalaisen kanssa lähimpään hiihtokeskuseen laskemaan. Päivälipun hinta oli huimaavaat 13€ ja rinteet kyllä hakkas kyllä minkä tahansa Suomen kohteen ihan 6-0. Sääli vaan että lunta ei ollut ihan tarpeeksi niin ei voinut mennä rinteiden ulkopuolelle. Eikä paippikaan ollut auki. Niin, ja mun uus lumilauta tuntuu ihan hemmetin hyvältä laskea. Jäykkä kuin mikä, eli voi vetää todella kovaa ilman että tärinä haittaa liikaa, mutta se on silti sen verta kevyt ja napsakka että sillä voi vähän telmiäkin. Pitää tosiaan löytää paippi jostain niin saa sitäkin koitettua. Ehkä jo lauantaina pääsee taas, jee.

Nää ranskalaiset on ihan pentuja. Ranskalaisnuoret asuu vanhempien luona aina 18-v asti ja hyvin tarkassa nuhteessa. Alkoholi on hyvin vahvasti kielletty niin kauan kun asuu vanhempien luona. Mutta autas armias kun nää muuttaa yksin asumaan. Nää on 19-vuotiaina samanlaisia kun suomalaiset (ja kuulema norjalaiset, ruotsalaiset ja saksalaiset) noin 15-vuotiana. Oli aika perkeleen rasittavaa ekoissa bileissä kun yhden ison norjalaiskaverin kanssa jouduttiin vähän kaitsemaan ettei kaksi ranskalaisidioottia alkanut tappelemaan. Hyvää tutorointia. Niin, ja eurooppalaiset juomatavat my ass.

Koulu alkaa ens viikolla vasta. Elin vähän sellaisessa epätietoisuuden tilassa että milloin mun pitää olla ja milloinkin. Jos olisin tiennyt, että ei tarvi tehdä tällä viikolla mitään niin olisin ehkä suunnannut jonnekin matkalle. Lento Roomaan Grenoblesta on tosiaan menopaluu veroineen 80€. Ja Torinoon moni halajais olympialaisten ajaksi, mutta hotellit ja hostellit "saattaa" olla hieman täynnä.

Tulipa huonoa ja tylsää tekstiä. Ens kerralla pistän parempaa, lupaan.

3 comments:

minna said...

eikä ku just hyvää tekstiä.

tai ehkä se vaan johtu siitä, että sä olet niin huono ja tylsä ihminen?

(kaikille tiedoksi, että tuo oli vitsi. henri on tosi kiva.)

Anonymous said...

Vitsi mulla on kanssa ikävä ranskalaista vuohenjuustoa!! Tahtoo.... Täältä Jenkeistä kun ei saa hyvää ja pieni pala maksaa ihan maltaita.

Ja tsemppiä niiden ranskalaisten kanssa. Itse muistan kun joihinkin bileisiin mentiin bussilla (siis vuosi sitten syksyllä Reimsissä), niin sen teinimäisen käytöksen takia 10 minuutin matka tuntui tunnin visiitiltä helvetissä. Tosin jos miettii millaista on meidän sillis-busseissa, niin pitäisi kai olla ihan hiljaa.

Hauskaa vaihtoa toivottelee Tellu Kalifornian lämmöstä!

Anonymous said...

Moi,

Tulin just Stumpenilta, se piti pienet läksiäiset ennen Budapestiin lähtöään. Lystikästä oli joo.

Pidähän varas, ehkä eksyn sinne viel keväällä?