Monday, January 23, 2006

Skriäääk!!!!

Toi oli ehkä yleisin ääni mikä kuului eilen lautaillessa. Paikan nimi oli Alpe D'Huez ja se on yksi alueen isoimmista keskuksista. Hissilipun hinta oli kanssa vähän tyyriimpi. Les Sept Lauxissa päivälippu oli 13€ (viikolla, tosin), Chamroussessa se oli 17€ (viikonloppuna) ja Alpe D'Huezissa 26€ (kans viikonloppuna). Kaikki noi oli opiskelijahintoja. Matkat tosin ei maksanut juuri mitään, kun ostettiin kimppalippu. Ehkä 2,5€ per naama. Noustiin kolmella eri gondolalla huipulle, joka oli 3060 metrissä. Sieltä sitten lähdettiin laskemaan ja ekaks rinne oli ihan ok mutta sitten alkoi sellainen kivimatto ettei tosikaan. Rinteen pituus oli sellaiset 2,5 kilsaa ja mä kävelin siitä noin neljäsosan kivien välttämiseksi. Lopun aikaa mä yritin laskea mutta kiviä tuli silti vastaan koko _vitun_ ajan. Oikeesti, Suomessa kiviset rinteet pistetään samantien kiinni, täällä näitä ei hirveesti kiinnosta tollaiset pikkujutut. Mun teoria on se, että jengi vuokraa laskettelukamoja niin paljon niin niitä ei haittaa noi kivet eli kukaan ei reklamoi.

Olin rinteen laskun jälkeen hyvin vihainen ja itketti kattoa laudan pohjaa. Teki mieli vetää hissipoikaa turpaan. Oon nyt laskenut tällä uudella upealla laudallani kolme kertaa (on muuten helvetin hyvä) ja sen pohja näyttää ihan hirveältä. Wäää. Vannon, että en laske täällä enää rinteissä ollenkaan. Pelkkää paippia ja offareita. Jos offareissa osuu kiveen niin se on sen arvoista, mutta ei jossain saatananperkeleen siirtymärinteissä. Pahaan oloon kontribuoi kanssa ihan hemmetin kipeät jalat. Olin just ostanut uudet lautailukengät ja niiden sisäänajaminen kestää aina hetken. Kengät rokkaa muuten ihan sikana. Saa kantapään pultattua hyvin lautaan kiinni (kaikkein tärkeintä kontrollin kannalta). Eli nyt mulla on vaatteita lukuunottamatta uudet laskettelukamat. Kestänee hetki ennen kuin tulee hyvä tatsi.

Ei se päivä nyt ollut täysi katastrofi, sen ekan rinteen jälkeen pysyteltiin vain hyväkuntoisissa rinteissä. Aurinko porotti ihan koko päivän tyhjältä taivaalta ja maisemat oli "ihan jees". Kuvia:


Tossa oli mun matkaseura. Eka vasemmalta on Moa, joka on ihan sairaan herttainen ja positiivinen ruotsalaistyttö. Se on vähän niinkuin ruotsalainen versio Elisa K:sta. Terkut Elisalle Suomeen jos luet tätä! Toinen vasemmalta on norjalainen Marco. Kerron alempana lisää Marcosta ja sen viime perjantaisista kotibileistä *örp*. Valkotakkinen keskellä on Fahmi. Fahmi on kanssa norjalainen, mutta sen vanhemmat on alunperin Marokosta. Fahmi on ihan sairaan hyvä äijä ja se on pelannut korista nuorten maajoukkueessa Norjassa. Takana oikealla oleva on amerikkalainen Matt, kanssa korisihmisiä. Edessä oikealla on Erik från Svärje. Erik oli hauskaa hissiseuraa, koska se nauroi tosi tarttuvasti jos ihmisiä rinteissä kaatuili.

Nyt vähän maisemii.







Noista kuvista ei ihan välity miten huonossa kunnossa rinteet oli ja kuinka uutta lunta ei ollut. Ja tietty kaikki pienet äpärät, jotka tekee koko rinteen levyisiä aurakäännöksiä - tuttuja jugurttimainoksista! Rinteiden puolesta paras keskus on ollut musta se eka, eli Les Sept Laux. Siellä oli kanssa ihan ok snowpark ja keskeneräinen paippi, josta näyttäis tulevan oikein pätevä (sopivan leveä, just se sopiva 20-30 astetta jyrkkä, iso ja varjossa, eli kaikki turistit pysyy poissa). Chamrousse oli musta aika paska, mikä oli vähän yllättävää kun ottaa huomioon, että siellä oli olympialaisten alppilajit. Alpe D'Huez oli vähän sellainen helvetin iso perhepuisto, mutta siellä näyttäis olevan parhaat offarit. Pitänee mennä sinne uudestaan helmikuussa.

Perjantaina oli tosiaan Marcon ja Benedicten (ne ei seukkaa vaikka asuukin yhdessä) luona kotibileet. Ostin sinne sixpäkin (tosin 0,25l pulloja) ja pullon punkkua. Mun tarkoitus oli tarjota siitä pullosta kaikille, mutta kukaan ei juonut siitä, niin jouduin juomaan sen ihan itse. Lopputulos oli aika hellyyttävä, kuten kaikki "rakkauden Weijon" joskus nähneet tietänevät. Onneks itsellä tosin on toi humala ihan kontollissa, niin ei mennyt Suomen maine sen pahemmin. Aamulla oli kyllä aika paha olo. Illan isäntä Marco oli ihan sairaan mainio. Ruotsalainen Kristoffer kuvaili sen meinikiä todella hyvin: "You were kinda mingling with everybody, but at the same time with nobody." Loppuillasta se vaan käveli eri keskustelurinkien viereen, hymyili siinä hetken ja sanoi "FUCKERS!" ja jatkoi matkaa. Se oli seuraavan päivän iltana vielä ihan hirvittävän näköinen kun me laitettiin yhdessä safkaa. Mutta mainio veikko kerta kaikkiaan.

Tällä viikolla on koulua vaan 4 päivää ja tänäänkin ei oo muuta kuin sitä taidekurssia. Keskiviikkona oon vapaa kuin taivaan lintu, tsirp. Pitänee keksiä jotain. Geneveen pääsis 11 eurolla yhteen suuntaan, vois tehdä päiväreissun. Pariisiin en vielä jaksa mennä kun en tiedä onko Maula ja Paru paikalla (kun on niin perkeleen ylpeitä pariisittaria etteivät vaivaudu meidän maalaistollojen blogeja lukemaan ja kommentoimaan, niin!) Budjetti alkaa huutaan vähän jo pahanenteisesti, varsinkin kun pitäis maksaa sellainen 360€ alppimatka maaliskuulle kanssa. Hurh.

Mua harmittaa kun mä keksin viime viikolla tosi hauskan sellaisen sanayhdistelmän, tyyliin väkisinmakuupussi tai päivärintaliivi, mutta unohdin sen samantien. Jos olisin käynyt stand up-kurssin niin osaisin kirjoittaa tällaiset asiat ylös.

Till next time.

8 comments:

minna said...

liittyikö se sanayhdistelmä jotenkin lihapiirakkaan? luultavasti se liittyi kuitenkin jugurttiin, koska se liittyy ilmeisestikin sun mielestä ihan kaikkeen.

Sami Viitamäki said...

ja noi laskettelukengat -tyyliset kuvalinkit laitetaan sitten pop-uppeihin, ettei tarvitse runkata edestakaisin selaimessa, vaan voi sulkea kuvaikkunan sulkematta blogia.

Anonymous said...

Ei itketá Henri, se lauta on vaan materiaa. Pááasia on meisinki, ja se taitaa olla ihan kohdillaan siellá.

-Henri- said...

Korjaan ton linkin nyt, yeah.

Anonymous said...

Voi Henri, nyt tuli ihan ikävä rakkauden Weijoa... :)

Anonymous said...

Sano mun ruotsalaisversiolle moi :D Ja Henri kulta, TOTTAKAI mä luen sun blogia!!! Pus

-Henri- said...

jee!

Anonymous said...

oisko välilihakeitto? Tai kakkahätäjarru? Tai häpykarvalakki?