Monday, January 30, 2006

YK-äiti etsii miestä tositarkoituksella

Olin lauantain Genevessä. Junan lähtöajaksi oli merkattu 9:26 mutta liikkeelle päästiin mukavat kaksi tuntia myöhässä, jossain edelläpäin oli ollut joku tapaturma. Mutta mukavaa kun mulla oli paluujuna samana iltana jo 18:46, eli hyvin rajallisesta turismiajasta leikattiin samantien 2 tuntia pois. Käytännössä se tarkoitti sitä, että ei voitu mennä käymään YK:n edessä. Wää.



Toi on ihan Grenoblesta. Lunta oli tullut aika reippaasti pe-la välisenä yönä.



Tossa mun matkaseura. Laura, siis se toinen meidän koululainen täällä, ja kanadalainen Ashley. Plussaa tytöille nopeasta kävelystä, meinaa oli vähän kiirus. Tytöt oli varannut hotellin ja jäi Geneveen yöksi bilettään. Mun paluujuna oli muuten oikeesti tavallista suomalaista spåraa lyhempi. Meinasin vielä nukahtaa sinne.



Toi on Geneve-järven kuuluisa vesitykki, nyt onneksi pois päältä. Se on varmaan kesällä tosi siisti kun aurinko paistaa ja vesi suihkuaa moneen kymmeneen metriin. Mä en tajunnutkaan kuinka ikävä mulla on vettä. Grenoblessa on kyllä toi Isere-joki mutta silti, kun näki Geneve-järven niin tuli heti semmoinen haikean ihasteleva olo. Ilma oli sen verran sumuinen, että vastarannalle ei nähnyt. Se loi hyvän illuusion merestä, samoin lokit ja joutsenet.

Muutenkin Geneve toi mieleen Helsingin monella tapaa. Geneve on samalla tapaa matala kaupunki kuin Helsinki ja korkeimpana rakennuksene komeilee hieno kirkko. Lisäksi ihan keskustan vieressä on kivoja puistoja. Ainoa vaan että Genevessä on enemmän suklaapuoteja ja helvetin kalliita kellokauppoja. Meinasin ostaa Patek Philippen timanteilla päällystetyn rannekellon mutta sit mä ajattelin, että se vois olla vähän kylmä mäessä ja jätin kaupan hyllylle. Ehkä P-Diddy ostaa sen sitten pois kuleksimasta.



Uskomattoman hienoja graffiteja Genevessä.



Geneven korkein rakennus, eli St. Pierren (Pyhä Pietari) kirkko, sisältäpäin nähtynä. Ei jaksettu maksaa 2,8€ että oltais päästy kipuamaan torniin. Mutta sisältä varsin kivan näköinen.

Jollekin keskiajalla eläneelle talonpojalle kirkossa käynti on saattanut olla hieman eri asia kun meille nykyajan immeisille. Väännät ensin niska limassa 6 päivää aamusta iltaan pellolla ja nukut yösi pienessä torpassa ja sunnuntai-aamuna menet upeaan ja massiiviseen kirkkoon, jossa on mieletön tunnelma varsinkin messujen aikaan poikakuorojen laulaessa ja papin jylistessä latinaksi saarnatuolissa. Vaikea kuvitella miten siihen aikaan kukaan on voinut olla ateisti. "Totta kai Jumala on olemassa - kato nyt tätäkin massiivista kirkkoa!" Nykyään kirkko ei ole enää "kaupungin paras show". Päätelköön tuosta kukin mitä haluaa.

Olipa syvällistä.



Kirkko ulkoapäin. Noi puut oli kuin suoraan jostain Tim Burtonin leffasta, mutta varmaan kesällä tosi kauniita.



Tää on varmaan joku sääntö, että jos jossain kaupungissa on YK:n rakennus, niin siellä pitää olla keskellä kaupunkia tekojäärata. Tjeu, New York ja Geneve.



Korni valoshow. Buu!

Geneve noin ylipäätänsä oli ihan kiva, mutta sinne kannattaa suunnata keväällä tai kesällä. Nyt oli ehkä vähän liian kylmä ja muutenkin ne kaikki puistot ja Geneve-järvi olis varmaan miellyttävämpiä lämpimämmillä ilmoilla. Shoppailemaan sinne ei kyllä kannata mennä, ainakaan opiskelijabudjetilla. Kaikki oli aika törkeän kallista ja suurin osa puodeista oli sarjassamme Prada, Dolce, Armani, Boss etc.

Kotiin tultuani menin kebabille (paikallinen kebab on muuten erittäin hyvää, tehty oikeaoppisesti lampaanlihasta) ja siitä amerikkalaisten biksiin pelaamaan pokeria. Pelattiin kaksi turnausta ja lopetettiin kello 4:26 yöllä. Pääsin omilleni.

Seuraavana päivänä heräsin kahdelta päivällä, mikä on nyt mun uusi Ranskan ennätys. Normaalisti herään viimeistään ennen yhtätoista riippumatta siitä mihin aikaan oon mennyt nukkumaan. Oli kyllä aika raukea olo herätessä. Aamiaisen jälkeen aloin suoraan koodaamaan mun toiminimen (jota en ole _vieläkään_ virallisesti perustanut) kotisivuja. Ne alkaa olla jo aika pitkällä. Pistän kohta ne kommenttikierrokselle kaikille mun asiantunteville tutuille. Tarkoitus olisi saada koko hoito valmiiksi ennen maaliskuun alkua viimeistään.

Illan lopuksi mentiin, yllätys yllätys, elokuviin. Sunnuntaisin Grenoble on maailman tylsin kaupunki hengata ja leffassa käynti on halpaa (6,20€ opiskelijoille) niin ei ihme että sunnuntai-leffasta alkaa tulla jo hieman perinne. Leffa oli Lord of War ja oli erittäin asiallinen pätkä. Ensimmäinen puoli leffasta oli hyvää mustaa komediaa ja loppupuolella alettiin jo hieman moralisoimaan asekauppaa. Loppuun asti erinomaisesti ohjattu ja Nicolas Cage oli pääroolissa hyvässä vedossa. Hot tip! Vain yhden huonon leffan oon vaihdossa ollessani nähnyt ja se oli Color Me Kubrick. I'm on a roll.

Nyt mä istun taas koulussa meidän "ulkkaripöydässä" (me istutaan _aina_ saman pöydän ääressä) ja ahdistun kesätöistä. Urawebissä olisi joitain hyviä viestintäjuttuja, mutta mulla ei noita viestinnän opintoja ole ihan liikaa. Paras skenaario olisi saada toukokuusta lähtien joku projekti toiminimen kautta ja tehdä sitä kesä etätyönä, mutta sen varaan ei voi oikein laskea. Tai siihen, että saisi joitain pienempiä projektejakaan. Pakko löytää ees joku backup-duuni.

Signing out.

2 comments:

Anonymous said...

Mukiinmenevän näköistä matkaseuraa sulla Henri...

JL

Anonymous said...

vähäks mä repesin tolle sun graffitikommentille.. muahhaa :D

sä kirjotat hauskasti, näitä sun juttuja on kiva lukea (vaikka en aina jaksakaan kommentoida).
speksin ensi-iltaan enää kaksi viikkoo, jeah.

piis, määän!
satu